През зимата много подходяща за любителите на тестените изделия.
Когато имам гости искат точно тази.
Тя нашумя много в кулинарните среди напоследък.
Лесна и бърза за изпълнение.
ПРОДУКТИ:
2 яйца, единия жълтък за намазване
2 с.л.оцет
4 с.л.олио,
1 с.л.захар,
1 ч.л.сол,
7 гр. суха мая,
брашно 500 гр.
200 мл прясно мляко ( или вода)
сирене-200 гр
Масло- 125 гр
сирене-200 гр
Масло- 125 гр
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Активирайте маята
В дълбок съд замесете тестото с изброените продукти,като към тях добавите и активираната мая.
Замесете средно меко тесто
Оставете го да поотпусне за около 20 минути.
Разделете тестото на 4 топки
Всяка разточете на правоъгълна кора- 25/50 см
Намажете между корите с мазнина и поръсете със сирене
Наредете ги една върху друга
ПОСЛЕДНАТА КОРА НЕ МАЖЕТЕ И НЕ ПОРЪСВАЙТЕ СЪС СИРЕНЕ
Нарежете корите на ленти
Всяка лента усучете и поставете в тава,на дъното на която сте поставили хартия за печене
Оставете да узрее ( да втаса ) до удвояване на обема си
Намажете с жълтък ,олио и прясно мляко
Декорирайте със сусам
ДА ВИ Е ВКУСНО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар