събота, 31 декември 2022 г.

МИЛИ ПРИЯТЕЛИ,ПОЧИТАТЕЛИ НА КУЛИНАРНИЯ МИ БЛОГ!

В навечерието на Новата 2023 година ви споделям една идея за КОЛЕДЕН ВЕНЕЦ ,който всяка година приготвям с много любов!





Ето и продуктите и начина,по който съм го приготвила!
За маята:
1/3 от кубчето жива мая
1 каф лъж захар
50 мл затоплено пр.мляко
ЗА ТЕСТОТО:
200 мл пр.мляко
1 яйце +1 белтък
3 суп лъж олио
2 лъж к.мляко
Сол- 1 суп лъж
Брашно 550 гр
Масло- 50 гр
ЗА ПЛЪНКАТА:
Орехи
Захар-1 ч ч
Канела- пакетче


Замесвате средно меко тесто.



Оставете да се отпусне за малко( 20 мин)
Разточете правоъгълна кора
Намажете с разтопено масло
Поръсете със захар и канела



По желание с орехи
Завийте кората на руло
Обърнете обратно



Разрежете рулото през средата...но не от началото( вижте снимките)
Всеки фитил усучете около другия и завийте като венец.



Завийте на венец



Разположете го в тавата.
Изпечете на 180градуса.
Декорирайте по ваш вкус.










Харесване
Коментар



Няма коментари:

Публикуване на коментар