БАКЛАВА!
Баклавата сме свикнали да я приготвяме най-вече по Нова година!
Но тя може да бъде приготвяне по повод и без повод!
По желание..ето рецептата за баклавата.
Бърза..и лесна.
800 гр опаковка кори за баклава- финна, турска.
400 гр орехи
250 гр немско масло
На всички двойни кори...намазва м с разтопено масло.
На 2 места сложих едно начупени орехи.
Всичко се повтаря до приключване на корите.
Нарязах баклавата на квадрати.
Останалото масло залях върху баклавата... по ръбчетата ( прорезите).
Изпекох .
СИРОПА:
1 кг захар
800 мл вода
ЗАБЕЛЕЖКА:
1.Баклавата ГОРЕЩА!
2.СИРОПА СТУДЕН!
( Или обратно)
Няма коментари:
Публикуване на коментар